Att göra på vår fritid

Här kan ni finna fritidsaktiviteter i Valskog för alla åldrar. Saknar ni något i listan är vi tacksamma om ni hör av er till oss så fyller vi på.

Motionsspåret

I skogen bakom skolan finns ett belyst elljusspår som mäter drygt en kilometer. Det finns även flera mindre stigar att utnyttja om man vill ha lite omväxling. 

Utegym

Längs elljusspåret finns ett utegym som byggdes 2017. Läs mer på kommunens hemsida.

Lekpark

På Västerlånggatan hittar man en lekpark som vi i föreningen jobbat hårt för att få upprustad. Nya lekredskap sattes på plats sommaren 2020.

Tennisbana

Vid Björliden ligger en allväderstennisbanan. Den behöver rustas upp och vi skulle vara tacksamma om någon ville jobba vidare med den frågan.

Fotbollsplan

Vid Björliden ligger två elvamannagräsplaner. Valskog Idrottsklubbs hemmaplan

Beachvolleyboll

Vid Björliden finns även en beachvolleybollplan.

S:t Olofs källa

Ligger i skogen längs elljusspåret. Det är en källa längs en pilgrimsled med mycket gamla anor. Läs mer om källan under fliken historia.

Ungdomsgården

Ungdomsgården är sedan december 2018  inrymd i några baracker vid Skolgatan, mitt emot skolan. De har öppet tre dagar i veckan. För öppettider hänvisar vi till kommunens hemsida.
De har även en Facebooksida där man kan se öppettider och aktiviteter.

 

Det är ofta naturen som får spela huvudrollen i våra kommuner (läs Köping, Arboga och Kungsör). Vi bjuder både på stora sjöar och gamla vattenvägar, här finns djupa skogar och öppna fält. Och här finns massor av möjligheter att upptäcka naturens under till fots, på cykel eller i kanot. 

Vinteraktiviteter

Skridskor. Rinken är riven till förmån för en allaktivitetsplan där det vintertid spolas för is. Man har även spolat en mindre plan bredvid för de lite yngre barnen.
Pulka. Mitt emot allaktivitetsplanen finns en liten kulle som nyttjas flitigt för bl.a. pulka då vädret tillåter.
Korvgrillning. Inte långt från pulkabacken längs motionsspåret finns grillplatser iordningställda.